Студенти

Науково-виробнича практика у Консалтинговій Асоціації «Paulo&Beatriz» (Португалія)
в період с 1 по 30 вересня  2012 року
для студентів-магістрантів ОДЕКУ Соборової О.М., Нікітіна П.С., Вакажевої В.В., Івашкова С.О. та Блищик Д.В.

 

Основною метою практики було перейняття досвіду з контролю якості та експертизи харчових продуктів.

Ольга Соборова і Дар’я Блищік проходили виробничу практику в компанії CavesMessias з виробництва білого, червоного, рожевого вина, шампанських вин, лікерів, бренді і портвейну, що заснована в Меальяді, невеликому місті в центральній частині Португалії, в самому серці регіону Bairrada.

Виробнича практика була розбита на етапи для детального ознайомлення з основними технологічними процесами виробництва вина: перші два тижні (з 4 по 14 вересня) – ознайомлення з лабораторією контролю якості та вивчення основних методів для визначення якості виноробної продукції, третій тиждень (з 17 по 21 вересня ) – ознайомлення з виробництвом шампанських вин, четвертий тиждень (з 24 по 28 вересня) – ознайомлення з відділом розливу вина і етикетування готової продукції.


st1
Студенти в будівлі лабораторії контролю якості компанії Messias з головним інженером Антоніо Жоакім

st2Дар’я Блищік визначає густину виноградного соку

st3Ольга Соборова відбирає пробу сусла для вимірювання температури і визначення густини

st4Дар’я Блищік визначає наявність летючих кислот методом титрування

Павло Нікітін проходив виробничу практику на фізико-хімічному факультеті Університету Авейро.

Практика включала ознайомлення з лабораторіями, які спеціалізуються на експертизі і контролі якості продуктів харчування, Департаментом біохімії харчових продуктів, основний напрямок науково-дослідної роботи якого пов’язаний із розробкою нових екологічно-безпечних методів консервації харчових продуктів з використанням апаратів високого тиску, Лабораторією спектрометрії, принципом роботи установки для газової хроматографії, методикою роботи спектрофотометра, вивчення приладів для визначення структурно-реологічних властивостей продуктів і класичної спектрофотометрії, а також роботу в лабораторії, яка спеціалізується на визначенні ферменту ліпази в рибі, молоці і оливковій олії.

st5Учасники делегації на території Університету Авейро

Валерія Вакажева та Сергій  Івашков проходили виробничу практику на підприємстві FRULACT (компанія харчової промисловості, що спеціалізуєтьсяна переробці фруктів).

Практика передбачала вивчення методології дослідження антиоксидантної активності і загального вмісту фенолу врізних сортах чорниці, визначення впливу заморожування на якісні параметри плодів чорниці, виконання порівняльного дослідження антиоксидантної активності та загального вмісту фенолів у різних сортах чорниці, параметрів якості фруктів, а саме твердості фруктів, кольору соку, рН та вмісту твердої розчиненої речовини.

st8Складання звіту про практику

st7Вимірювання в’язкості за допомогою консистометру типу Боствік, що визначає потік препарату під дією власної ваги протягом 60с (см / 60с) (С.Івашков)

st6Визначення фруктово-ягідної начинки (В.Вакажева)